onsdag 29. september 2010

Seminar og sinne!

I dag har jeg vært på viktig seminar! Et seminar i mevi315B, rettere sagt medieøkonomi. Seminaret dreide seg om betalingsordninger på nettet, noe som kanskje kan høres litt tørt og kjedelig ut, men som faktisk viste seg å være ganske så interessant! For det første var det stas å kunne komme ut av seminarrommet på SV og over i mer komfortable seminarrom på Scandic hotel, der vi i tillegg fikk servert gratis lunsj, kaffe og det største kakebordet jeg har sett på leeenge. Det skal nevnes at seminaret var åpent for alle, og ikke bare oss studenter, men også bransjefolk etc. Men uansett, STAS var det!

Temaene som ble snakket om dreide seg i hovedsak om hvordan nye medier ser muligheter i å ta seg betalt for journalistisk innhold på nettet. Pr i dag er jo de fleste nettaviser gratis å lese, så klart er jo innholdet på disse sidene noe begrenset i forhold til papirutgavene av den tilsvarende avisa. Poenget er at den synkende kurven av avislesere, som en ser påvirker papiravisene, neppe vil bevege seg noe særlig oppover med tiden, derav tapte inntekter. Avisene må derfor se på alternative løsninger i jakten på profitt. Spennende og kompliserte problemstillinger, for hva med leserne? Hva vil det ha å si for leserne at en plutselig må betale for nettavisen som har blitt en vane å lese gjennom? Foredragsholderne, fra blant annet Sverige og Danmark(!!!), tok for seg ulike områder innen medieindustrien, blant annet fra digitaliseringen i musikkverdenen, og hvordan f.eks. Spotify har lagt seg på en egen organiseringsmodell i forhold til finansiering av sidene. Innen nettavisene kan en gjerne se for seg at lignende finansieringsmodeller vil bi tatt i bruk innen kort tid. For eksempel at at en får tilgang til hele nettavisen, under forutsetning av at man betaler en abbonnementsavgift.

Det skal være sagt at det er et omfattende tema, og jeg er sikker på at vi som mediebrukere og nettavislesere, vil merke tydelige endringer i nærmeste fremtid...

Uansett, tross bra seminar, som forøvrig varte i hele 4 timer, må det jo alltid være en viktigper som absolutt må avbryte, irritere og forsøke å spille bedrevitende enn foredragsholderne. En slik person er vi så heldige å ha i vår klasse! Hurra! Vi er vant til at vedkommende er litt over normalt interressert i å stille spørsmål og kommentere under forelesninger, men også i dag var intet unntak. 30 min forsinket og romsterende rundt i lokalet, før hun fant seg en plass, greide hun å irritere vettet av oss, OG de andre vil jeg tro. Under spørsmålsrunden hadde hun ikke kun 1 spørsmål, neida, hun hadde hele 5 stk, som hun selvfølgelig ikke fikk mulighet til å stille. Ikke missforstå, men jeg synes det er veldig bra med aktive og deltakende medstudenter, men det fins grenser! Når du i stedet for å stille spørsmål, absolutt SKAL kommentere og komme med uinteressante innspill, KUN for å presisere at du vet bedre enn professorer, DA kan du holde kjeft! Jeg spør: hva blir det neste??

Klar tale fra meg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar